Thursday, December 25, 2008

teruja

wahhhh! saye sgt2 la excited! hari ni christmas, cuti la ape lagi. esok ade clinical theory kat hospital, tapi saye rase saye nk ponteng, sekian terima kasih. perlu ke bagi sbb kenape saye perlu ponteng? ok la, saye akan cube sedaya upaya untuk memberi sebab2 yg bernas.

saye nak ponteng esok sebab saye nk kemas rumah untuk menyambut kedatangan family saye esok malam! yahoooooooooooooooooooooooo! ok sumpah sgt2 excited. sbb saye pesan kat diorang bawak mcm2 utk saye! yg paling saye nanti2kan, cube teke ape! haaa, saye kirim chocolate crunchie! tau tak yg mane? yg panjang kaler kuning mcm kunang2 tu. tu chocolate favourite saye since darjah 4 ok. 10 tahun dulu tauuu! dulu time kecik2, lepas daripade mengaji (atau mungkin sebelum mengaji kalau saye tak tahan sgt), mesti saye pegi kedai SS Eleven (bukan 7-eleven ok) and mesti saye borong chocolate crunchie barang sebatang dua. and kali niii, saye pesan crunchie bykkk sgt kat family saye! wahhhh teruja nyaaa!

sebab kedua saye nak ponteng ialah, saye nk packing barang2 saye nk pegi delhi and taj mahal nanti! maka, operasi mencuba2 baju sambil posing dpn cermin mesti dijalankan terlebih dahulu utk mengelakkan saye membawa baju2 yg tak sesuai. tapi masalahnye, bilik saye takde cermin panjang. maka ape yg saye akan buat sementara roommate saye pegi ke class ialah, saye akan try baju, pstu set camera punye timer, posing ala2 agyness deyn and snap! dari situ la saye akan evaluate baju mane saye nk bawak. ok, saye akan pastikan saye kunci pintu bile membuat aksi ala2 agyness deyn sbb kalau sesape tetibe masuk bilik saye and nmpak saye beraksi ala2 agyness deyn pasti akan annoyed. hahahahahhah.

ok final reason saye patut dan digalakkan ponteng esok ialah saye mahu spend time dengan little dinosour saye! oh to those yg still tak tau sape little dinosour tu, dia lah bf saye! ye die datang bangalore lagi! and weekend ni, bf saye akan join me and my family pegi jalan2 di sekitar bangalore! wah, bahagianye! kalau little dinosour saye tkde exam lagi 2 weeks ni, saye dh bawak die ikut me and my family pegi delhi. sebnanye, bukan saye yg nak bawak, tapi parents saye yg ajak die ikut kitorang pegi delhi. cool kan parents saye? saye pon tak sangke diorang sesporting tu. wah, sedap la bf saye, family saye cam dh suke jer kat die. adik2 saye pon dh pandai menggedik2 dgn bf saye. hari tu pon dia dh pnah berbuka with my family, so i think dia pon dh rase biase2 and tak segan sgt dh dgn family saye. erk, saye? saye pnah la jmpe his family jugak, tapi tak pnah plak lepak same2 kot. thank god his family pon agak friendly la orangnye. his mom and his 2 little sisters are so friendly. and 2 adik laki die plak malu2 kucing dgn saye, tp 2-2 adorable amat. ayah die plak, saye tak byk berckp, segan lor, heheheh. wpon saye nmpak mcm tak tau malu, tp sebnanye saye sgt penyegan orangnye. hey, dun judge a book by its cover tau. hahahahah. and kalau saye bebetul segan, saye lah orang paling senyap dlm dunia.

so, bernas tak reasons saye untuk ponteng clinical theory classes esok? saye rase mcm bernas. kalau awak rase cam tak bernas, saye rase saye ponteng jugak kot. erm mmg pon, saye dah kembali bergiat cergas dalam aktiviti ponteng memonteng. byk jugak class yg saye dah ponteng. tapi ala, kali ni je! hahahahaha (lame excuse)

esok hari bahagia saye ok. i will have my whole family with me, together with my boyfriend. kepade kawan2 saye yg blajar kat bangalore ni, happy holiday! ade yg pegi egypt, ade yg pegi kerala, ade yg pegi taj mahal and delhi mcm saye, ade jugak yg pegi shimla and manali (north part of india) and tak kurang juge ade loser2 yg balik malaysia wakakakakakakaka. jgn marah ek, sebnanye saye jeles gak ngan those yg balik malaysia sbb saye rindu malaysia, org2 kat malaysia and mknan2 kat msia. tapi takpe, saye ni kental orangnye. september tahun depan saye balik la malaysia (well, kalau saye dpt bertahan arrr ;p )

ok lah, it's almost 1 am. saye nak tido, hari ni penat plak sbb tadi siang saye mop bilik F15 untuk abah and adik laki saye stay time kat bangalore ni. till then, tata!

6 comments:

amirah zayanah said...

TAJ MAHAL!!! OMGG!!!
nak sgt pegi okaaaayy!
memang patut ponteng.
saye stuju :P

dalilahusni said...

wah,reason untuk memonteng yang sememangnya bagus! haha

demi spend time ngn family mmg perlukan aktiviti ponteng memonteng ni!!

naddow said...

iraaaaaa have funn ok. dgn azar and ur fam! hehehhe dgr pun dah seronok!!

N

kikolala said...

ira u sound sooo excited kot! bestnyaaaaaa. hav fun syg mwah! oh n aku sokong 100% kot kau nk ponteng. miahahhaahah

IRA said...

yes sgt excited :) doakan semuanya selamat ok? :D and to mirah, i'll share taj mahal photos with u k! hehehehe ;p

~silent blogger~ said...

..i agree..100%..
in this part..family comes first!! haha n oso bF..hehe
anyway i hope u will enjoy ur holidays...n make every secs meaningfull..
mari ponteng...!! hehe