Wednesday, June 30, 2010

apa bangga sangat dowh?

weh tolong bagitau aku, sedap sangat-sangat ke alcohol ni? sedap sgt ke beer or vodka or wine or anything lah? sedap ke dowh?

aku tak paham ah orang sekarang ni. memang la i may not be orang yg alim yang layak nak tegur this and that. kau nak minum, kau punya pasal lah. cuma if orang tu close to me, and jenis open to advices, and aku pun sayang dia, tanak dia hanyut sorang2 (eh eh, bukan bermaksud aku nak teman dia hanyut eh), aku try la ingat-ingatkan. yelah, aku tak perfect mana. kang bila aku ingatkan, aku pulak yang kena balik. manusia memang camtu, asal kau tak perfect, kau tak boleh nasihat. heh. aparra punya mentality.

okay back to this thing, asal eh orang sekarang selamba je minum-minum ni? ke orang dulu pun selamba minum-minum tapi aku je yang ketinggalan? ehhh, siap upload dalam facebook okayyy! siap muka gembira tengah tonggang arak sebotol? apakah? at least orang kalau buat benda tak baik, buat lah sorok2. ini tak, siap nak tayang satu dunia. gila apa.

sekarang ni, aku rasa nilai kemanusiaan tu dah makin pupus kot. minum arak pun nak bangga? habis modern lah? habis uptown? habis stylo eh minum2 ni? gila sial, kiranya aku tak cukup stylo lah ni. tak boleh jadi dowh. kene try sepam! heh

i don't know what's happening to the world now. ye lah aku manusia kolot. aku memang tak boleh terima orang minum alcohol ni. to me, it's not okay to try, tapi cam paham kot sometimes ada jenis manusia ni curiosity melampau2, so they drink, tapi stop kat situ sudeyh. kalau tiap2 malam pun kau nak tonggang arak, seriously la weh, i think u're gone - WASTED.

sebab antara minum arak, berzina and membunuh,
minum arak is the worst.

don't you know?!
arak adalah ibu segala kejahatan.

HEH.

8 comments:

Anonymous said...

"at least orang kalau buat benda tak baik, buat lah sorok2"

Yang ni, nnti org kata hipokrit pulak..hehe.

Just a joke je tau :)

IRA said...

hahahah..memang la tak elok gak..tp at least dia ade la courtesy nak jaga air muka and nama baik keluarga dgn menyorokkan kejahatan dia tu..hahah..tahla..conclusion is, jgn buat jahat.

herRoyalCaffeinAddict said...

Agree. Noticed lama dah. Really tak kesah nak buat apa but PLEASE NOT ALCOHOL. dah la tayang dgn bangga. If you cross that line i think, you can cross anything.

IRA said...

if you can cross that line, you can cross anything <-- SOOOO TRUEEE!!!

benci kot orang yg brag pasal benda yang tak elok..isap rokok nk bangga, minum nak bangga, amek ganja nk bangga. eee..

miss faten said...

urgh.
don't drink.
don't do adultery.
itu paling pantang sekali dgn people sekarang. yg dua tu jugak dorang agungkan. benci betul.

nope sis, tak penting jadi uptown ke hype ke modern kalau kesudahannya kena bakar dalam api neraka. ouhhh ~

btw, if u care syg org tuh, cubalah tegur. i'm praying for the best. insyaALLAH :)

IRA said...

huaa..i wish i can tegur that person right away..but its not as easy as it sounds..

la.leche said...

I setuju dengan post ni. I tak faham orang mcm ni jugak. Time kelas agama dulu diorg tido kot. Takpe la, yang penting, you know your stance, jangan jadi mcm diorg wokeh. InsyAllah Tuhan jauhkan benda buruk tu.

IRA said...

la leche, aminnn! mintak jauh :D