Monday, November 10, 2008

baz, nana dan ajaran sesat mereka.

dis is real story la. but i dun play any role here. just a narrator la. i pon confuse nk categorize cite ni as cite lawak ke cite yg annoying. well, i guess it's a combination of both.

about 2-3 days back, budak2 baru yg akan join kitorang as 2nd year medical students dgn selamatnye smpai ke bangalore. well, i've no problem at all. in fact, am looking forward to make new friends. tapi, some shit happened. not to me, to my close friends. tapi agak annoying arrrr so i'm driven to write about some ppl's idiocy

okay, these 2 friends of mine, N and B ni terpakse la pindah duduk sebilik sbb nk memuatkan bebudak baru datang ni. bebudak baru ni kalo nk ikutkan tkde umah, tp kite pon ade la gak common sense kan, takkan nk suke suki dok satu bilik sorang time org lain dun even have a place to stay. so, B n N ni dgn baik hatinye kosongkan satu bilik kat umah dorg utk bagi budak baru ni masuk. first day, sume ok. 2nd day, sume ok. 3rd day, jeng jeng jeng.

camnie, hsemates baru dorg ni ade 2 org. Limah and Joyah (bukan name sebenar). Joyah ni ok-ok je la. takde wat hal. Limah ni plak ade sorang bestfriend, yg jugak budak baru datang, name die Senah. nk dijadikan cite, Senah ni dpt dok sebilik ngan another friend of mine, R. Si Senah ni katenye dh bertunang. so nk dijadikan cite, ade satu hari ni. N lepak2 kat umah R time lunch, skali dgn hsemates R yg lain. makan lunch bersame2 beramai2. kebetulan, time tu diorang mkn skali bersama 2 org kawan lelaki. bukan buat ape tu. terang benderang siap. mkn2 je pon. tiba2, Senah masuk rumah, nmpak je budak laki 2 org ni, die panjang slack gile babi. lepas tu, terus masuk bilik die(yg juge bilik R) n terus hempas pintu. tak lame lepas tu...

"R!meh sini jap", ceh, Si Senah ni pandai2 nk panggil org cam panggil kuli.

"sape budak 2 org tu?ape die buat kat sini?bile nk balik?", Si Senah sambung lagi.

"oh,diorang dtg mkn lunch. dorg nk balik dh", R mmg sopan santun ar.

"awak tau tak saye dh bertunang, saye kene hormat etc etc", Si Senah ni bising2 plak cam rumah tu die yg punye.

fine, kalau ye pon tak puas hati, camtu ke cara nk berckp ngan org? dhla kau baru kenal org, duduk menumpang plak tu, ade hati nk bising2 camtu? kalau ye pon tk selesa ngan cara diorang, bole je kot kau ckp elok2. just because u're 2-3 years older, it doesn't mean that u dun have to respect us. please, sape kata org lagi tua tak perlu respect org muda?

oh, lepas tu. Si Senah ni pegi umah Si Limah(umah N n B la ni). gossip2 + kutuk2 la tu. tak sedar2 menumpang, ade hati nk mengutuk si pemberi tumpang. the next thing we knew was, Si Senah ngan Si Limah ni bawak cite, kate N ngan B ade patung kat umah. siap ade rantai ala2 Rome Purba (what the heck kan?) and pstu claim N ngan B ikut ajaran sesat. hello, aku ni pegi umah diorang hari2 kot, tk pnah plak jmpe mane2 patung berantai ala2 Rome Purba (ni sumpah bodoh nk mati) . B ngan N ni dh terpinga2 dok pikir celah mane plak dorang bela patung kat umah tu. takkan teddy bear B is mistaken as patung berantai ala2 Rome Purba kot? ni mmg bikin panas. B ngan N sikit punye baik layan dorg, dpt plak cite bukan2 camtu. apekah?

pstu tadi pagi, aku n B nmpak the 2 BFF ni pegi jmpe Prof Sudha (our dean). N siap nampak BFF ni sedu sedan time jmpe dean. apekah? complaint psl ajaran sesat ker?wakakakakkakakak. mmg gile tak masuk akal n disrespectful la. i know my friends very well la. though diorang tak nmpak alim and all, tapi takdela smpai dh tak kenal tuhan sendiri. and tkde la smpai nk fitnah org lain ade ajaran sesat ke ape. kalau diorang tu elok sgt, yg dok nk reka2 cite camtu ape kes? org kalau cukup baik, cukup adab, tkdenye mase nk buat cite camtu.

oh another thing, ni R cite kat kitorang. memandangkan bilik R ni ditakdirkan sempit, maka katil kat bilik tu dirapatkan ar nk jimat space. tp Si Senah ni suke suki die kate die takleh tido kalau katil rapat. so, berbekalkan segala kebijaksanaan dan kepandaian otak, maka Senah pon menseparatekan katil mereka dgn kadar SEJENGKAL, dan Senah pon bole tido nyenyak. rase tak annoying di situ? sejengkal je pon. kecah btul Senah ni.

tah la, aku ni baru la nk menanamkan impression yg baik kepada kawan2 yg baru smpai ni. mmg la dorang ni lg tua dr kitorang. bukannye kitorang ni tak reti2 nk respect org yg lagi besar, tapi kalau org yg lagi besar tu perangai cam haprak, jgn harap la kitorang nk respect. lantak la kau dh tunang ke, dh kawin ker, dh jadi janda ke, kalo dh name biadap, pegi mati same kau.

moral of the story is, kalau awak tu orang baru datang, menumpang plak tu, buat la care menumpang, tu pon nk kene ajar ke? otak letak kat buku lali ke kak? baru 2-3 hari kat sini, kau dh buat drama melayu, lg 2-3 tahun, mcm2 la filem melayu kau kat sini ye kak? gile annoying.

k la, aku nk pegi tolong B ngan N pegi cari patung berantai ala Rome Purba kat umah dorang. wakakakkaka. misteri sey. nak kene cari gak patung misteri yg menjadi sebutan kakak2 biadap ni. wakakakakakkaakkaka.

p/s : to those yg tak tau psl cite ni, msti pening bace ape tah aku tulis kan. hahahaha sorry susunan sedikit tahi tp aku malas nk betulkan. korang phm2 sendiri je la. tak paham sudah name kau dollah. ok bye.

18 comments:

nabel said...

haha
mmg pon, melayu mudah lupa

wanee said...

wow! really an xperience huh...darn, rather funny too,

IRA said...

nabel : hahahah mmg kan kan kan!

wanee : yeahhh! eyyy, tkleh access ur blog?

Nana Suhaili said...

aku redha dgn dugaan ini.

IRA said...

nana : hahahhahha tkpe babe, aku bersamamu menempuh dugaan nie! wakakakakaka

adia_anarris said...

ira..u said this story is a combination of both...but for me..takde pun part funny...sume cam so annoying..bengangnyer aida yg baca nih!!! pesan kat B n N..sabar bebyk..jgn layan ngat org2 yg cam kacang lupakan kulit..cewah..

IRA said...

aida : the funny part is when the 2 BFF claimed dat my friends ade patung siap ade rantai Rome Purba..stupid gile..ahhahah

Shariful Fadzli said...

Salam,

memula aku nak kondem si aida...miahahaha, xda sense of humor langsung si aida tuh....cite nie mmg lawak untuk dibaca...miahahahaha(gelak sambil terguling2)

uih, seb baek aku paham dan xpenim baca cerita ko, so xdalah nama aku dolah...huhu

apa daaa, itu mcm puya orang pun ada k...aku mmg bengang kalo org xleh ckp baik2 nie...aku xkesah nak sound ke, nak pukul ke, nak ***** ke, bgtau elok2x xleh k?nie nak kena amek course peradaban dunia nie (nie mcm berkaitan sejarah ke.anggaplah typo j).

sabo jelah, kalau aku, huhuhu, dah lama aku ban mereka2 ini. tiap2 kali jumpa, kompem kena kutuk kaw-kaw nyer...miahahahahahaha

alahai minah oi cubalah berubah dan berfikiran sket...anta blaja jauh2, mcm tu plak jadinya...

harap diberi peluang untuk mereka sedar dan berubah kepada yang lebih baik. Aku pun, xtually xlayak nak bagi nasihat, sbb aku pon xda ah baik sgt, tapi cuma nak saling ingat mngingati.

Salam.

IRA said...

sho : sho, mereka2 ni mmg telah diban oleh aku and rakan2 wahahahaha..mmg tahap peradaban dorg ni tak ubah seperti zaman batu paleolitik satu ketike dulu.

ni lupe nk cite dlm entry aku. senah ngan limah ni bole plak pepandai nk arah2 R ni pegi masuk umah B and N atau pon B n N ni pegi masuk umah R so that senah ngan limah ni leh tinggal sebumbung sepintu..suke hati kan?kalo die tak suke, die la pegi brambus, nape die plak nk halau2 n arah2 org kan?teruk kannn!

tp tkpe, kawan2 aku ni kental2 orgnye. tak lame lagi msti limah n senah berambus gak dr umah tu..muahahahahaha

amirah zayanah said...

although saya tidak mengenali mana2 watak dalam tu,
tapi saya dapat memahami.
haha~
agak beng la Senah tuh :D
hahaha

IRA said...

amirah : senah mmg begitu..hahahah

zulreza said...

ish..pelik la manusia zaman sekarang..2 minah ni bahaya rasenye,suke buat fitnah..afta dis cite bohong ape lak drg nak buat..

acu said...

Giler psycho diaorang berdua! Aku pun dah mula benci ngan diaorang dah, starting today, at Comm Med Class...

IRA said...

faiz : welcome to the club! whahahahahaha

IRA said...

reza : hahahha tatau la nnti la kalau ade filem melayu baru nnti i'll update! hahaha

elida hanan. said...

babe, i've heard about this too.but it wasn't as clear as u made it in ur entry.haha. apparently it's been circulating well between the seniors too, and i seriously wonder who these ngoi people are. seriously nak tgk yang mane satu sbenanye..hehe

muhamad afiq bahrim said...

stoooopid punyer senah... mampos ko hahahaha
emo siot aku baca citer neh , what the heck..
yeah right kalau nak tunjuk ko baik pon tapi hubungan ko ngan manusia off...
huh!... geram aku emo gila.. umf kepada senah..
aku garam mulut ko baru tau, ko penah makan selipar jamban jerman?
nak rase sangat... ?
tobat ar senah.. dunia sementara akhirat selamanya...
sangka baik sikit beb ,dunia nak kiamat masih sibuk tengok orangnyer salah... aku cakap kepada senah n BFF-nyer
kepada siapa?
R...
relax.. relax.. so by the time i read this post.. alles dah settle n cool right ?
so... kalau xder bnda camnie xder ar citer best nak citer kat cucu..
nyway...
UMF senah!!!!
hahaha

muhamad afiq bahrim said...

on second thought...
astaghfirullahhalaziiim