Saturday, November 8, 2008

marah %@%#%#^$^&#^# dan marah!

whats up laa with the electricity in india??? mcm taikkkkkk!!!!!!! time aku nk bersiap2 keluar for night out, time tu la tkde letrik! celah mane aku nk pakai baju make up pe sume! nk iron baju sume celah mane? dah la i was running out of time, pstu bole plak tkde letrik! dhla lampu generator umah ni tkde jugak! errrrgggghhh psl tkde letrik arrrr aku tk dpt nk blow rambut sume! babssss!

everyday pon tkde letrik, apekah???!! nk jadi cam last time ke? time aku final, time aku struggle nk abiskan syllabus, time tu la tkde letrik! then nak tak nak, kene gak blaja with lilin! kalau ikutkan, buat hape? buat tambah rabun aku jer! tapi, dah mmg time time tu gak final, bile lagi nk bace nyeee? terpakse arrr blaja dlm gelap!! babs! sumpah bengang!

pstu skarang, die start balik! smalam tkde letrik! td pagi tkde letrik, smpai aku nk tido pon tak sedap! paling latest, tadiii! time bersiap nk keluar!!!!! bole takkk, make up dkt pintu umah, sbb nk amek lighting dari luar! mmg super sial!

mmg emo! mmg!! biar ar korang nk kate ape! yg penting aku dh bengang, jadi homeless pon dpt gak pakai lampu jalan! ni rumah elok2, dhla bayar satu bilik tu bapak mahalnye, bole plak tkde letrik! babs!!!!

oh lagi satu, sewa umah nnti naik by 40%! WTFFF!!!!! tak cukup2 mahal lagi kerrR? kat msia umah lg cantik pon sewa tak semahal kat sini! cibai punye bangalore! kalo camni, ni yg aku rase nk beli papan pstu buat rumah sendiri! tak pon duduk jer kat slum area! satu bilik yg blom tentu besa pon rs 7000! bongok nk mati!!! itu baru SATU BILIK! damn! cekik darah orang! arrrggghhhh bab^ punye bangaloreee!

*itulah die luahan perasaan utk malam ini. sekian terima kasih!*

9 comments:

adia_anarris said...

aida bersyukur zahirah mohd tarmizi dilahirkan pada zaman moden, bukan zaman dulu2 yg kene pakai pelita minyak tanah..kalau tak, xleh nak makeup,nak blow rambut sume..kang ari2 duk babs jek manjang..hehehe

betapa pentingkan letrik dalam kehidupan..aida sejak duk nz ni ade la 2 kali letrik takde..dalam 30 minit..mmg naye la..nak turun naik umah pun takleh sbb lif tak operate..*sape suruh gatal duk tingkat 13 kan*

nak mandi takleh,takde letrik so takde hot water..grrr..sejuk2 taleh mandi...

nak masak takleh sbb takde letrik sbb sini gune hotplate tuk masak...kebulur la duduk nz kalau takde letrik..

so,kesimpulannye..bile takde baru rase nak hargai kan..

thanks sbb ade electricity yg memudahkan keje kite semua..

sekian =)

adia_anarris said...

owh lupe...salute la ira..blaja dgn lilin...i bet u never try this back at home in malaysia kan?hahaha

ismas said...

relax lah baby.. i faham.. if i pun bengang.. tu la aku dah ckp hati tu jgn pg tempat keling.. mmg keling... jgn marah.. nnti x cun.. mcm mana... x lah jd baby lagi.. hahhahaha

perempuan cerdas said...

mahal? sama la dengan sewa heree!! mahal gila rasa nak marah and bilik dah la kecik. cukup untuk bertapak je. ceh.

N

IRA said...

aida : wahahahhahaha i've never done anything like dat before! blaja dgn lilin, mmg tak laa..tp letrik bole tkde time nk final, dhla i blaja last minute, time2 tu plak tkde letrik, tekanan gile kottt?oh aida, sini kekadang letrik ade pon tetibe lif buat hal..seb baik umah tingkat 3 jer, tu pon dh semput2 smpai muke biru dah..hahahaha

ismas : baby!!i tension tauuu..td pagi pon tepat kol 9 pagi tkde letrik lagi! so i pon terpakse la bangun tido n pegi pasar. pegi pasar pon lg seronok dari duduk kat umah yg tkde letrik! haaiihhh

nad : mmg mahal cam taik! nasib baik blik aku besar.cam org lain yg bilik die separuh bilik aku pon kene bayar same mahal cam aku, bangang kan?

julu said...

haha...u noe..kat medan,indon pun mcm taik gak...sehari paling2 4 jam xde letrik..lg mcm sial..
moral of da story..Malaysia is the best..huhu..

IRA said...

yes yes, sumpah nk balik msia saat ini juga tlgla mengerti. hahahahaha.

azar syazwan said...

and always with her home sick...hehe

IRA said...

yeee saye homesick! awak la jauh sgt waaaaaaaa