Sunday, November 23, 2008

sweetest sin

nature fails me. i'm not supposed to spend my money for anything unnecessary but errr...i got myself a super nice outfit today! tak menyesal, tapi cam...hahahaha...whatever. let's just call it an accident la kot? maybe i was in the state of half conscious and so i accidentally bought that super nice outfit for me. hahah i feel sinful to myself, a sweet one! *what am i crapping about la!*

oh we had a dinner last nite. a dinner between the doctors, our seniors and my batch at somewhere near my teaching hospital, Baptist Hospital. well, it was a dinner, a dinner is supposed to be all formal and proper lalala kan? so i chose to wear my baju kurung moden la and i thought everyone else pon pakai lagi lawa2 la kan. but tgk2 orang lain pakai very casual, jeans etc etc. what? i had no idea that it was a casual dinner. i was wearing baju kurung and baz with her baju kebaya, siap dgn clutch okkkaayyy! damn, ni gile mencapub. hahah mane la kitorang tau orang lain sume pakai jeans. pergh, amek kau kan dh jadi pompuan melayu terakhir. dah tak pasal2 orang kate kitorang smangat gile hahahaha pape je la janji aku tak kacau orang kan kan kan.

the dinner started at around 8. as majority of the doctors are christian, so they started off with their prayers to Jesus. pergh, this is my first time kot pegi function yg start dgn prayers to Jesus. well, as much as they respect our religion, kite pon buat la the same thing kan. then, one of the docs played the piano and another doc sang a song. doctors okkaaayyyy! next, 2 female doctors plak buat performance. sorang main guitar, sorang nyanyi. pergh, padahal muke nerd je, tapi main guitar kot? doctor kot? specialist kot? wah. kagum kagum. and my favourite surgeon, Dr. Renol pon nyanyi lagu Ice ice baby. cool kan? and my OBG doctor plak nyanyi lagu hindustan, gile ar suare sedap gilerrrr! they are cool doctors okkkaayy! i thought i'm gonna be the first cool doctor (hahaha apekah?) but cool doctors do exist! i love the doctors here seriously. they're friendly, very dedicated but cooool enough to joke around with the students :) unlike the doctors in our college, so not friendly.

then, ade la performance from the students plak. ala cam biase la, dak2 band. obviously, no participation from the girls. aahhh, time2 camni la i rindu nk main guitar balik. baz dh keco2 nk buat performance pasni. hahaha, well, die ngaku suare die sedap. ermmm bolela, setaraf ngan suare i la. hahahahaha. ish nyesal tak bawak jer guitar datang india ari tuh. abah la ni, tak bagi kite bawak guitar sbb die nk main. cis cis!


pencapub sekalian alam, me and baz.

on our way back to apartment, baz dh sibuk2 practice nyanyi. hahahahah tkleh blah kannn minah ni. kononnye i'll play the guitar and she'll sing a song. dan dan terus die nk bli guitar. hahahah aduyai. i really need to brush up my skill. oh i soooo miss time kat kms where i used to jam with the girls. with ili, lina, fiona, and uja. ili the drummer, lina the guitarist, uja the keyboardist and fiona the singer. okay la, since lina lagi hebat main guitar so i pon jadi la bassist. ni mmg smpai senget2 bahu sbb berat gile kot bass tu. hahaha take turn la. ade time main guitar gak. gile rindu okkkk! wpon masing2 pon tkde la gempak amat tp cam layan jerrrr! best gak per kan kan kan! wpon tmpat jamming tu hodoh lagi busuk tapi u girls rock my socks laaa! ili berjaya memartabatkan kaum wanita as a female drummer wahahahahahha. sumpah rindu nk sasau dgn kau, ili. kau mmg the best sasau partner alive! hahahaha msti kau rindu mulut puaka aku kannn! hahahaha

gone were the days. dulu guitar was my bestfriend cewah. asal pnat blaja je kat kms mule la tangan gatal2 petik guitar. pdhal baru blaja 5 minit. lina pon slalu kunjung mengunjungi dan ziarah menziarahi bilik aku sbb nk main guitar. pergh, minah sorang ni jgn main2. ni mmg dewa dewi ar. arrr rindu. sini tkde geng kot? lagi berkarat la skill aku. pesal la korang tak dtg sini eh! kalau tak bole aku terus mengkematukan jari jemari aku! rindu wehhhhh!

tkpe baz, mari kite merealisasikan impian kite bersama. hahahah mmg kau ngan aku kaki capub sedunia, tiada was-was lagi. syabas!

p/s : pnat cari gmbar jamming kat kms, rupenye time reformat the laptop sume pics dh terdelete! aduyai! kalau tak bole upload pics2 selebet kite jamming kat studio jamming yg lengkap berbendera malaysia hahah. rindu, tak tipu!

4 comments:

muhamad afiq bahrim said...

aduyai... memang ar ko pencapub sammi..
hehehe i also had almost the same kekeliruan when chef ismail... you know him datang german ... hoho... you gotta see the iklan... ader satay n perghh macam best..
tapi at the end selebet ja hahaha buffet kat frankfurt dengan harapan yang chef ismail n his comrades of the german chefs of marriot hotel cucuk satay ... hoho
but hmm aku relax ja bila chef ismail ngan tidak segan silu mengatakan yang 'tiada sapa yang nak cucuk satay'... but the others were pissed off.. geram mara2 n all haha lawak...
owh masa nak g tue dorang kate la pakai 'smart casual'.. usually mmg aku hentam ar pakai aperpon,but in the end kiteorang menyibukkan diri seminggu untuk memakai ape ke function tersebut..
hahaha
the result... hmm... aku pakai jeans n shirt ngan rambut ala 'out of bed' ngan wax... sedangkan suma dengan coat,dress,baju melayu... hoho
tu yang aku malas g function hahaha
i thought yang outfit ko nak bli tu macam thight superhero ker aper...
super nice outfit... hmmm...
dress ader polkadot... seems that it suits you.... hahaha just guessing...
owh sememangnya dr. sumer not all are cool... relax ja haha, g kerja pon pakai sempoi ,sarung coat putih,sumer settle... hehehe
ader sorang dr yang aku admire kat seksyen 17, die relax,hahaha why?
coz sempoi gila dia bila tiap2 monday aku g visit dier mintak mc hehe, tiap2 minggu...! dier gelak ja jumpa aku hahaha cool giler... die tanye ader paper tak hari neh?
aku jawab 'mmg ar xder hehe' dengan kesakitan biasa sebagai alasan,pening kepala yang sudah lama xbaik-baik... migrain kot... hehehe...
owh btw... sakit kepala bley detect kan
?
kat malaysia bley la kelentong sini? ko sakit sket ja dorang dah x-ray... cemerlang germany!
but ok gak ar coz aritue aku g jumpe dr specialist ntuk sport n sakit sendi n all, aku nyer lutut mmg dah sakit lama, sebulan camtu, n sebelum aritue aku nyer pergelangan kaki terkehel aku request dier check lutut kiri aku skali,tapi die kate check only yang fresh nyer kecederaan.. and i was like ...oo..okay.. fine..
bila lutut aku kene sepak ngan bdak indon kat hannover masa men futsal,kesakitan yang perit sampai pening n demam, then die pakai sensor,k... muscle ok,xdapat detect sakit kat mana, bila x-ray... lutut aku retak n antara knee cap n tulang dah haus.. hmm okay
still, aku dapat mc dua hari...
x g lab programming n physics yay!
astaghfirullah..
hehehe...
owh i was thinking about why don't you just bring along your guitar with you when you were coming to india... but you've already answered that haha, your father pon men guitar? cemerlang ...
aku ader gak bli guitar electric dulu, behrringer jer,complete with amp n all.. but bile aku bli aku xpegang pon guitar tue... coz ramai gilerr budak datang men n wat aku bengan guitar kesayangan dinodai...last2 aku jual...
mak aku pon xmerestui aku main guitar so.. menguatkan lagi reason pada masa itu untuk jualkan kepada housemate aku...
xserik lagi...
aku telah pon membeli bass ibanez sunburst yang sangat ringan ,cantik,lagi cemerlang! gara2 menjaga hati member yang kepingin seorang bass player untuk melengkapkan band death metal... hoooo.. kontang kanting aku...
but jarang giler sentuh hehehe
coz hati aku xder pada bermain bass... ocassioanally ja men,xreti pon hahaha mak aku bila tau marah.. huhuhhu tobat...
orang nak bli tapi aku xnak jual
siot aku beli 200 euro tuh..
hohoho orang ramai menggesa aku untuk jual tetapi aku sayang...
walaupun dunia sementara,akhirat selamanya...
hahaha
my heart is filled with this so called 'dunia'
should repent fast...
hahahahhaha
saja merepek before i sleep
but hey! i'm the first to comment,
nampak sangat xder kerja...
k... all the best tuk baz n you..
suh dier minum air asam jawa hahaha
time dulu2 minum asam jawa ntuk nasyid menang beb... hahaha
k... aku dah ngantuk
otak xley nak berfikir... its like there's sea in my head.. the only thing that i can think of right now is only on the surface floating... means yang easy2 jerla...
you gimme one equation
(math) right now... i'll surely be puking all the lamb briyani that i ate tonite...
hohohhohohoho its a cold nite tonite where snow's falling... beautiful..
dah penat men baling snow pas makan kat restaurant india ,alah.. bdak2 nie nak gather around n hv some chat... aku nyer snowball sume besar2 ... sian kepada gadis yang menjadi mangsa mudah coz laki sume lari laju... aku nyer lutut pon masih sakit hahaha
n minggu depan ada tournament futsal kat nurnberg...
yang aku sebenarnya pon xla power men bola...
k...
bebel ja
sorry sammi hahaha coz ko tpaksa baca hahaha
le ko baca the first few lines ajer?
hmmm whateva hahahahaha
all the best, i'm going to slumberland just.... about.... now.... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

amirah zayanah said...

i got myself a super nice outfit today! <------ nak tggkkk! post the PIC :D

IRA said...

afiq : ko ni elok la pegi buat blog utk ko merepek panjang2! wahaha pening aku bace comment kau pepanjang amat..

mirah : beli je dulu tatau nk pakai bile..hahahaha..tau2 la kan..india..nnti2 kot pegi delhi ker baru pakai ;p will definitely post the pic!

muhamad afiq bahrim said...

comment aku adalah lahan konsentrasi bagi penulis blog yang ader hahaha