Friday, February 6, 2009

silly little things about me

tagged by my bestfriend, nadia ismail. this is for u!

Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you. At the end, choose six people to be tagged, listing their names and why you chose them.



1. my family, relatives, neighbours and family friends call me intan, and some of them don't even know my name. sgt takde kene mengena dengan nama betul tapi they've been calling me intan since i was a baby. in fact, masa kecik2 around 3/4 tahun, i thought my fullname was intan nur zahirah. ahahahha. p/s : diorang panggil intan sebab kononnye time kecik i kuat nangis and orang2 tua advised utk bagi nickname lain and it so happened that bila panggil intan i stopped throwing tantrum.


2. masa kecik2 selalu tgk tv orang kalau nak bunuh diri nanti die potong urat kat tangan tu, dkt the wrist. and smpai sekarang kalau orang pegang my wrist kuat2 bole rasa terkejut plus rase cam cuak and takut nanti termati. ahahahahha sgt bangang ok. tapi tak tau, the feeling comes automatically.


3. motion sickness melampau2. sgt benci ok. kalau pegi sunway lagoon tu, lepas naik any rides, mesti muntah2 sebab pening gila tapi nanti degil jugak nak naik. or simply drive pagi2 time perut kosong, mesti pening. oh, my hunger always leads to headache! who's with me??? anyone??


4. tak suke sayur2 hijau yg berdaun like kangkung, sawi, bayam, pegaga erm ape lagi tah? kecuali daun sup and daun ketumbar. hahahahah. tapi carrot, mushroom, kobis, petola, kacang buncis boleh je diterima perut.


5. pernah undergo surgery, twice. best sbb dapat attention lebih hahahahaa. tapi sumpah sakit gile.


6. cita2 time kecik2 dulu nak jadi artis. hahahahahaha. nak jadi penyanyi and pelakon wahahaha rasa lawak pulak. kalau dalam buku biodata dulu2 ambition mesti tulis penyanyi/pelakon.


7. becoming more and more like my mom. contohnye baju mahal tak masuk washing machine (pdhal kat rumah dulu gune jugak washing machine senyap2 kalau my mom tau mesti die mengamuk) and sgt tak suke sink rumah congested dengan pinggan mangkuk yg tak basuh (pdhal kat rumah dulu pantang my mom takde, main tinggal je pinggan wahahah keji gile dulu!)


8. had enough of being a playgirl masa lower form. hahahahah. ye, lower form sahaja. sekarang sudah retire. if you are 24 yrs onwards and still a playboy/playgirl, mmg aku benci kau!


9. kuat ponteng sekolah daripada sekolah rendah lagi. and it runs in the family, my sibblings are all the same. tapi now kene extra careful because attendance is really a big issue!


10. dulu suka tindik telinga banyak2. my left ear ade 4 lubang, and my right ade 2 lubang. hahaha jgn tanye kenapa lain2. itu time form 2 mcmtu, kononnye rasa cool. hahahaaha. now malas nak byk2 dah. 1 lubang sudeyh.


11. tahap kemalasan belajar yg sukar ditandingi. kecuali masa nak dkt2 exam. kenapelah mcm ni ye?


12. suke study sambil nyanyi kuat2 for hours sampai hilang semua energy baru senyap. roommate2 mmg orang2 yg penyabar. terima kasih roommate kms and roommate kat india ;p


13. agak phobia nak cross jalan raya bukan jalan depan rumah ok. sebab darjah 1 pnah nak kene langgar dengan kereta, siap kereta tu dh kena myself tp yg miraclenye kereta tu stop time tu jugak and driver tu dh siap tutup2 mata and buat aksi cuak baru lepas bunuh orang. nasib baik aku hidup lagi. darjah 4 pernah mcm nak kena langgar bus. 21 tahun ade pulak motor datang from the opposite site and buat emergency break bebetul tepi aku. kan baby kan? menyesal tak mencarut dkt orang tu okayy! sebab time tu terkejut gila sampai terdiam rasa nak pengsan.


14. never really fancy a gadget. cukup la laptop acer tah zaman bila ni. and cukuplah handphone sekangkang kera ni. and cukuplah camera yg tak seberapa ni. gadget lain2 mmg aku tak knal. hahahah.


15. i hate myself when i love someone.


16. my favourite quote ; "orang yg elok, dicampak ke laut jadi pulau, di campak ke hutan jadi gunung". meaning, it's not the place/surrounding that makes a person, it's u urself. my mom always tell me that. really adore her! :)

i tag :
- orang yg takde idea nk post ape tapi feels like writing something.

2 comments:

nadd said...

kau x suka makan sayur berdaun? iraaaaaaa baru tau!

N

IRA said...

nad : nad! kau tak tauuu?cisss!