Sunday, December 13, 2009

random things that annoy me lately.

1. bila orang perasan dia ada maid 24/7 dekat rumah and buat perangai tak basuh pinggan and buang semua hampas saki baki makanan dalam sink. like seriously, tak susah kot nak buang saki baki makanan tulang2 ayam ke sayur2 yg kau tak makan ke dalam tong sampah which is just below the sinki, tapi maybe kau lagi seronok kot tengok sink tersumbat lepas tu tulang2 ayam tu berenang2 dalam sinki. kalau kau yg buat perangai pun geli nak basuh sinki lepas tu, apa lagi aku yang memang tak buat perangai mcm tu? damn annoying man.

2. orang yang plan hebat and cakap lebat lepas tu cancel last minute. pantang kot. kau pikir kalau kau cancel tak jadi join ke apa, kau tak affect plan orang lain? kau tak affect mood orang lain?

3. any forms of oral/viva examination/assessment. because seriously, how fair can the lecturers be when assessing the students through viva/oral examination? firstly, different lecturers will assess different students. and we all know, ada lecturers suka tanya soalan senang ada lecturers suka tanya soalan susah, and their way of giving marks pun different. so tell me, where is standardization? lagi satu, the students won't be getting same opportunity to answer etc etc because some students will repeatedly get simple/short question and they'll get only a few marks and some students will repeatedly get long question and they'll get goooood marks. abis budak yg dapat soalan senang2 tu the lecturers assume tak mampu or tak boleh jawab soalan panjang2? omg annoying okkaaayyy! this is based solely on luck, oklah takde la solely, but erm, 80% on LUCK! this is why i prefer written examination!

4. orang yang cannot take jokes. orang yang immediately marah or menangis or buat muka or whatever when all i do was joking. it wasn't even overrated. i seriously tak tau how to react with these people. just forgive me for being a big joker. maybe, i will always be me, and you will always be you.

ok dah. puas hati aku.

5 comments:

arxar said...

akk, im soooooooo agree with the first one kak..geram geram *

sweetypie said...

ehee..u mesti suke i,i can big joker!lols!ehhe..

nadd said...

setuju 80% LUCK tu. here pun mcm tu

N

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...

Kak Ira, dia nak tgk tulang2 tu buat kuak kupu2 kot, pastu terbang masuk sendiri dalam tong sampah.
tak gitewwww?

IRA said...

kak ngah : heheh..tu la..geram gile kottt!

dian : i know u areee! sangatttt! hehe miss u!

nadd : finally someone is with me! yes babe, sini toksah ckp laaa, sangat sakit hati kay! my effort go to waste je, all based on luck! bloody fool btol! but i already brought up this matter to the authorities! :D u should do the same!

ikiey : ahahaha ikiey, buat lawak la! post la entry lagi byk2! buat lawak byk2 sket ;p