Saturday, January 16, 2010

makin byk belajar,makin gendut.

mannn, theory ini adalah sgt bertepatan dengan aku. aku tidak lah tidak gendut kalau tak study (note negative-negative is positive, if u get what i mean) tapi makin aku study, makin byk aku kunyah.

ok tak lawak. everytime balik malaysia, aku mesti borong segala jenis kerepek dan keropok ikan- kerepek bawang, kerepek ubi, kerepek pisang, kerepek yg mcm fries ada pepper tu, kerepek yg macam roda basikal tu - okay blame me aku mmg noobshit(bak kata joe) dengan name2 kerepek.

so long story short (konon panjang sgt je kan), stok kerepek dah pun tamat riwayat. pasal ape? pasal monthly test yg tak berapa nak monthly (monthly apa weh kalau dlm seminggu ada 2-3 tests, ini boleh bikin aku bunuh diri) adalah sgt mendepresikan sebab mcm they come one after another. argh gua stresss.

setiap kali tengah blaja, otak aku dah tentu la bekerja keras (cececeyyy) lepas tu mulut aku pun suke nak buat kerja part time siap kunyah segala benda yg aku ada daripada kerepek, gula2, chocs, nak lagi extreme aku sanggup pegi buat roti telur sekejap lepas tu study sambil makan. maka meja study aku bukan saje dipenuhi buku2 dan alatan menulis, tapi juga bekas2 chocolate dan juge gula2 everytime lepas belajar. kalau tengok aku dari jauh mesti kau orang confuse aku nih tgh belajar bersungguh2 ke melantak bersungguh2.

dan resultnya, tak sampai sebulan aku balik dari malaysia, stok chocolate dah tentu habis, gula2 tinggal separuh, kerepek habis weh, tinggal keropok ikan je (ni pun aku sanggup goreng dulu before start blaja lepas tu baru blaja) ha kau, gendut tak gendut!

betullah senior2 aku ckp, time2 camni mmg dah permulaan zone stress dan bekerja keras. walaupun aku belum start bekerja keras membanting tulang bersekang mata bak kata orang putih burning the midnite oil, tapi kecuak-kan 3rd internal assessment and especially the final professional exam mmg belum terasa. (hoi nak kena penampar?! dah rase ok!)

lagi2 tadi time nak beli tix to london for our summer holiday, pergh! conflict yg maha besar ok! okay habis exam semua2 InsyaAllah 28th March, tapi viva boleh pulak buat 2nd April (to those who dunno, viva adalah oral examination conducted for students yg marks dia close to the borderline untuk pass the subject) Dahla tix murah is on 2nd April, next murah 5th April. so nak beli 5th april mcm 'aaaaa byknya masa terbuang, lagi2 kalau aku tak kena viva' tapi kalau beli 2nd april lak mcm 'gila yakin sekali kau kena viva padan muka tak pepasal kena tukar date of departure, penalty is RS6K which is equivalent to approximately RM500++'. ha bagitau, nak yakin ke nak be on the safe side? stress kan stress kann??

maka dengan itu, jom belajar so that tak kena viva! do expect a fatter me by early April. toodles!

habis rajin ahhh?!

4 comments:

shAiNe.aLi said...

hahaha ini kelakar:D
that's sooo true
plus jerawat stress+emo ske terasa+homesick semua pon nk dtg skrg!!!

azar syazwan said...

eeeee gendut!!!!..eeeuuww..... ....hahahaahaaha, dun worry syg u r not alone....lalala~


'HATERS MAKE ME FAMOUS'


p/s; 'saye hantu daging, saye suke makan carrot'.....as quoted from my youngest bro....i like, wtf???

izzarief said...

pergh...igtkan budak class i je yg tido mcm tuh dlm class...

IRA said...

kak lin : tu la kann! tp korang dah lepasss dgn jayanya, sgt seronoksss! pray for us!

azar : of course i'm not alone, my bf is wayyyyy gendut than me..tak rase inferior langsung! hahahaha

izz : haaa, tu sebab early morning, i kan allergic to morning..pagi2 mmg pening2 lalat..lol