Saturday, January 2, 2010

haters are confused admirers

especially to dearest anonymous yg sangat sentap and tak puas hati dengan post 'cinta camera' i posted about 2 weeks ago.

we all do have different opinion. mine is not the same as yours and i'm sure of that. ada orang annoyed gila if kau drive slow2 just because u believe in the saying 'biar lambat asal selamat' and orang yg drive slow ni confirm la annoyed dengan kau yang drive laju mcm pelesit lepas tu buat driver kereta kiri kanan kau mengucap sebab takut terlanggar kereta kau, just because kau rasa drive laju adalah cool and stylo. lepas tu masing2 express rasa tak puas hati masing2 dalam blog, weh, mampos diorang la nak tulis apa pun dah itu apa yg diorang rasa, kau apa ade hal dowh?

aku mcm nak bagi lagi contoh tapi aku tak rasa otak lu lembap lempong slow mcm basikal roda tiga kan. my point is, everyone has their own opinion. ada orang otak dia stereotype, ada orang otak dia radical, so who are you to change their stand? lain ah lu ni lalang, bestfriend lu kata tepek taik kat muka boleh jadi cun, lu pun ikut sama. ha. lain la kan. tapi aku tak rasa otak kau lagi bodoh dari otak lembu.

so anyway, back to the real thing. minah, kau kata aku bitch pasal orang, boleh kau bagitau aku celah mane aku tulis or specify sape2? suka hati samad la nak tulis dia benci orang drive slow because he thinks orang yg bawak slow tu mcm pondan, not macho enough and menyesak and melambatkan jalan raya as long as dia tak tulis 'aku benci raju sebab dia drive slow macam pondan dahla pendek muka jambu lepas tu drive slow, so the pondan'. kan? and suka hati raju la nak tulis kat blog dia yang dia benci orang drive laju tak pikir driver lain on the road and boleh lead to accident, selfish, bajet stylo tp tak pk safety etc etc janji dia tak tulis 'aku rasa samad tu takde otak bajet stylo macho la konon bawak kete laju2 tu, aku doakan kau terbabas masuk gaung puas hati aku'. KAN?

the reason i blog is because i love writing and i love to express what i feel in my writing. kalau kau suka baca blog orang, i think u should learn how to see things from different angle cuz every blogger (who blogs for the purpose of expressing what they feel, not those who treat the blog as an online diary) see things differently. i do see things differently, at least different from u. sometimes my view is radical and not acceptable, but what the heck this is my blog and i dont wanna write things that don't come from me. i agree some people love to argue and debate over something because i do too, but babe, gotta do it in the right way. u'll look smarter if u debate about it without calling someone a mental bitch or things like that. but hey, u look stupider than anyone else when u start doing that. lol. that's why u choose to be an anonymous, because u already know u're stupid. haha. sorry babe.

it reminds me of a post about dye rambut tu haram from a friend of mine. nak kata sentap tu tak sgt la because itu stand dia and i know what i'm doing. but as someone yang dye rambut tentulah kau nak say something jugak gak, so i did but in a good way. buat apa nak jadi anonymous? jadi diri sendiri and tulis elok2 sudeyh. lepas tu suka hati dia la nak ckp apa asalkan kau tulis elok2. tak ke? heh. so, ada berani? aku takde hal kot kau nak counter aku balik, tp setakat jadi anonymous, semua orang pun boleh. haha.

if u're not stupid, confirm kau tersentap la ni. couldn't find any other reasons weh. haha. okay anonymous, i'm not letting u making me feel sorry for posting such a post. you can say whatever u want but i am no lalang so i'll just stick to what i feel.

18 comments:

Anonymous said...

sekurang2 nye raju marah cos he felt dangered by the way samad drived..
dan samad lak rase raju menyusahkan die..
so mmg dr awal lg mmg dah ade konflik..
lain la mcm kau yg takde pape ngn budak tu, tibe2 nk kutuk budak tu..
adekah kau rase dangered ngan gambar budak tu yg berlambak2?
atau pun kau rase gambar budak tu menyusahkan kau..
jadi dlm kes kau, kau ni mmg suke menimbulkan konflik..

yang atas tu based on cth yg kau bg..nanti kau igt aku ni bangang sgt nk samekan 100% ngn cth yg kau bg so aku bg laa conclusion skali..
its ok kalau kau nak tulis disbbkan there's conflict between u ngan anybody before..tp if that anyone tak pernah buat ape2 kat kau n takde kene mengena ngan kau suddenly kau nak kutuk behaviour or habit org tu, thats the problem..

btw,kpd sape2 yg nak support aku or ira, u dont need to write here just to show ur sokongan membabi buta..support with facts and reasons..

naddow said...

eh sukati la nak support siapa membabi buta. kami kan bitches. LOL.

haha weh sumpah anonymous ni terasa doh. blah bole? sebok je baca blog orang then nak cari gaduh.

kau la jugak kutuk ira ni padahal dia x tulis nama sesiapa pn. apa dia rasa then dia tulis la. kau terasa pahal. talk to the mirror isit?

but ira kau mmg bitchy pun ahahahha since dulu famous dgn rebans kan. haha x pe kau hot. :P

N

siti said...

aku ade habit korek idung pastu jilat smpi licin.aku xkacau kau.so will u pretend to be that bloody angel and wont talk bout me behind my back anon?

Anonymous said...

tak perlu la nak heboh kat blog sampai sume org bace..
if so habeslaa dunia ni pantang ada hal sket sume nk bgtau orang..
dont tell me u r 100% match with all ur frens..
klu u nak pergi makan McD, but ur fren insist to go to KFC..
wud u kutuk2 dlm blog (without mention the name) sbb she's different from u..?

Anonymous said...

semua entries hates kau laris ira..if not no one comes to put their sincere commnt

siti said...

that's because blog doesnt have a specific censor which filters only the good things to be posted mind u.

name pon opinion.duhh..

"aku berpandanagn bahawa pergi ke kfc adalah super bodoh sbb mcD adalah lagi dekat dgn college. apekebenda nk pegi ke kfc yg jauh tu bangang otak letak kat bulu ari2 ke ape"

why dont u give arguements abt this statement instead of wasting few seconds of ur life telling me i am a fucker?
lolz

IRA said...

wahahahahahha this whole thing is so funny and u anonymous, ure making a big fool of urself la bimbok! hahahahah oh yes, forgot to tell u, bimbok is ur new nickname. it means BIMBO YANG BURUK HODOH LEMAU WAKAKKAKAKA. my ass la.

IRA said...

eh fucker listen up this bitch has got something to say, kalau kau so mulia tahi anjing nak tulis all the good things in ur blog, go ahead man why stuffed ur stinky ass in my blog? so long stalker!

and ur brain is more loser-ish dari otak kucing kawan aku yg ada cerebral defect! kan siti? wakakkakaa. what are u arguing babe? people hate u here, so get lost and find ur own pathetic place. lu ni sumpah bajet innocent konon lembut bajet alim..hahaha my ass la weh.

uh oh, i feel like peeing and pooping at ur face gagagaga. kasi cun sket buat jamu hahahahahhaa. so long fucker!

oh yeah nad, bitchy is the way of life! hahaha

FG said...

ahahah the poser really terasela and then tiada point sudah!!

sweetypie said...

ayoyo..takutnye i ira..i agree pe yg u ckp,everyone has their own opinion la..because it comes from our heart in our writing,tak semua blog kite tulis org akan suke but kite puas hati ngn pe kite suke kan?anyway,just keep on blogging babe,i would love to read ur stories :)

IRA said...

FG : i think so. heheh

dian : thanks syg! hehehe btw nape i tkleh send comment akt ur blog?

naddow said...

yayy aku tau anonymous ni siapaaa! patut la sebab dia ada gambar kat dapur la ira dats why dia terasa. haha fugly.

eei sapa nak kfc, semua org nak mcd kot weh. kan?

aku x sedar diri ni esok exam neuro. bye

N

sweetypie said...

sorry dear,i baru activate.:)) hehehe

azar syazwan said...
This comment has been removed by the author.
azar syazwan said...

salam sejahtera buat anonymous....semoga sehat2 slalu...slamat datang diucapkan ke blog ini dan trime kasih kerana rajin menbaca dan mengomen hasil2 nukilan penulis blog....anda mmg sagt rajin mengomen setiap frasa dan perenggan dlm setiap post...syabas dan tahniah diucapkan...sikap anda yg tabah membuat kecoh di 'rumah org' dan melancarkan serangan caci hamun secara teranga-terangan sgt disanjungi....sikap anda yg jujur memberi kata2 pedas tak beradab di 'rumah org' walaupon takut dan bacul ntuk memberitahu nama sendiri sungguh2 dihormati....bak kate anonymus, penulis blog suke buat konflik, tp klu ade pon penulis wat kt 'umah sendiri'....tak macam sikap anomymous yg cekal dan wajadiri membuat kurang ajar di rumah org...kami disini heran ye, klu pihak anonymous tk suke karangan spastik kami kenape pihak anonymous stil bace? kami tk ajak pon?...blog nie buat tatapan kawan2 kami dan kami rase pihak anonymous je yg lebey2 ckp kami nk hebah satu dunia, kami tk tkde pon suruh blogger satu dunia dtg?...myb pihak anonymous tersesat blog, klu betul hopefully jupe la blog yg btul2 nk dituju....slamat maju jaya buat anonymous

'HATERS MAKE ME FAMOUS'

p/s: kalau rase cm marah ke panas ke, pg la amek air smayang...kompem sejuk

IRA said...

Thanks lovers and haters! wahahah i love u all! Muaaahhhh muchas gracias for making me famous! LOL.

diana said...

agreed wit anhar though... y bother commenting on evry paragraph... hahha.. still wondering from d past post... lambt la skit ira yerk...sorry la... emotionally unstable... (sje nk bitau) expressed wat i feel... hahaha.... i looiikkee dis post... :)

IRA said...

hehe yeah ezza..tkpe lambat pon i bace gak ;p thats azar btw..thankss :D