Friday, January 29, 2010

sesedap alam!

if you want to please me, get me a bar (or moreee!!) of cadbury crunchie. sumpah segala persengketaan kita langsai, zero-zero and i love u! because i have this unexplained obsession and passion for this chocolate since the past 12 years (or more?)

dulu zaman2 sekolah rendah, i used to go mengaji at this one tuition centre. oh yes, tuition centre youuuu, best sikit boleh kuar umah malam2 rather than panggil ustaz datang rumah mengaji dekat rumah depan mak bapak so tak best sbb takde member2 kan (astaghfirullahalazim, niat dah menyimpang jauh) tapi lepas tu memang my father did that, dia panggil ustaz datang rumah ajar kitorang mengaji, amek kau tak dpt lepak dengan member2 dah.

eh eh, tercerita pasal mengaji pulak. ha, the point is, everytime lepas mengaji dekat that tuition centre, adalah perkara wajib bagi i adalah untuk pergi kedai SS-eleven (bukan 7-11) untuk borong crunchie sebatang dua. jumlah pemborongan adalah berkadar terus dengan jumlah pengumpulan duit belanja pergi sekolah. sumpah tak tipu. bapak i tak cukup sporting utk bagi duit belanja pergi mengaji. haha banyak gedik aku la kan nak demand duit belanja pergi mengaji padahal before pergi dah dinner kat rumah balik pun supper dah tercongok atas meja, nak kene tempeleng ke demand duit belanja pegi mengaji?

i tak igt langsung who introduced me to this yummy chocolate bar tau2 i dah addicted to this choc since the past ermmm, 12 yearss???! damn! and bloody hell dulu this choc bar was only rm1.70 now it is rm3.60! rm1.70 was already expensive okay tatkala di zaman kanak2 dulu. just imagine belanja sehari adelah dalam rm1.50 the most pun rm2 time tu, lepas tu nak beli choc dah rm1.70, aku nak makan apa dekat sekolah? makan pasir? tapi demi cinta yg mendalam for this choc, i gagahkan jua kumpul duit just to indulge myself in this choc sesedap alam semesta!

time tu apek kedai SS-eleven tu dah tau dah kalau ada muka budak ni pakai tudung nampak jambul pakai spek bulat memang confirm nak borong crunchie, takde lain punya. lepas tu slow2 the harga increased, and taraf hidup kanak2 sekolah pun alhamdulillah meningkat selaras dengan kenaikan harga crunchie, maka duit belanja sekolah i pun di-upgrade sikit demi sedikit jadi dengan itu, still mampu borong crunchie everytime pergi mengaji. good thing!

and sampai lah dah habis sekolah, crunchie ttp dalam hati. haha. and org2 yg bebetul kenal me memang tau this is my fav choc ever maka dengan itu crunchie telah menjadi medium untuk memujuk, mem-bribe, mengorat dan sebagainya.

dan telah terbukti berkesan.


tunggu ape lagi? (kepada little dinosour)

2 comments:

nur khairunnisa mohd azuhar said...

sedap woo rasa die nyer honey kan cam melting
indon xde jual
0.0'

IRA said...

india pon takde jualll!!! siggghhh! sedap gile kannn! hehehe