Wednesday, May 20, 2009

real life story

ni saje nak share satu cerita yang menceriakan hari aku. cerita ni pasal kawan aku yang bertugas sebagai cikgu sementara dekat satu sekolah di shah alam. dia mengajar budak2 darjah 5. so satu hari ni dia tgh lepak2 dalam kelas, ade 2 budak lelaki bergaduh. sebagai menjalankan tanggungjawab seorang guru, kawan aku pun bertindak untuk memarahi 2 orang budak laki nih.

cikgu atikah : hey, ape gaduh2 niii? aku pukul kepala sorang2 sampai masuk dalam lantai karang!

so daripada gaduh pasal siapa lagi hensem(rekaan semata), diorang boleh pulak gaduh pasal siapa lagi tinggi (sebab siapa yang pendek akan terbenam dalam lantai dulu bile kene ketuk dengan cikgu atikah)

bersungguh2 budak 2 orang ni gaduh siapa yg akan terbenam masuk dalam lantai dulu kalau kena ketuk dengan cikgu atikah. agak tensi la cikgu atikah. maka cikgu atikah terus bangun dari kerusi beliau dan . . .

cikgu atikah : haa! aku lagi tinggi! kau nak cakap ape lagi sekarang?

then ada pulak sorang murid dari belakang menyampuk,

murid tersebut : Allah lagi tinggi.

LOL

4 comments:

azar syazwan said...

wakakakaka....guling2....walawei, mantap ah anak murid anda....berdezup jiwa kot skali kene balun cmtu....wakakaka....pape pon syabas kepada cikgu atikah....slamat hari guru :D :D :D

BaBbliNg BaR0nNESs said...

Assalammualaikum..

So clever lah this student..
The parents must've done a wonderful job to instill that kind of a thinking to a kid...

slacker said...

ahahahahah good one!
msti tergamam cikgu atikah tu!

IRA said...

azar : hahah name cikgu tu bukan name sebenar! hahahah

babbling baronness : w'salam! oh yes, im sure that kid is a clever one! :)

nadia : wahahaha cube imagine kau jd cikgu tu..ape kau buat? kalau aku mau terduduk terus wahhahaha