Tuesday, August 17, 2010

beginning of something new

Last nite was our last goodbye in India. In India eh, saya ulang. Nanti dekat Malaysia bertemu kembali hehehe. So anyway, I sent him off at the airport. Ada orang dah nak balik Malaysia for goooood :( leaving his girlfriend behind. Huaaa, but what to do, MARA kata balik, kene la balik, takkan nak buat drama nak stay ngan girlfriend pulak. Lagipunnn, sape nak stay kat India lelama? Gila ape?

Yang dia ni dok risau about his visa. Visa dia expired 16th Aug, but his flight is on 17th Aug, tapi awal pagi la, around 12.45am. Dia dah dok cuak nanti kena tahan kena masuk jail la apa la. Hahaha boleh tahan la gak kerisauan dia ;p kelakar pun ada. But alhamdulillah, everything went smoothly though memula his baggage and all kena tahan dekat check-in counter, tapi dia lepas immigration so okay lah. Lepas lah semua.



That's him and his excess kgs of baggage. Nasib baik la kau dapat extra 5kg daripada MAS Airline. Nasib baik jugak ada girlfriend tempat tolak barang2 yang agak2 cam memberatkan bag. Haha suka suka. I got his yoga mat, penyangkut baju, speaker best, albums, ikan bilis pun dapat okay. Orang bagi kita amek. Ikan bilis dapat la menampung stok I lagi 2 bulan kat India. Mekaseh sayang! Speaker best tu bole la I bawak2 gune tuk clubbing dalam bilik. Tapi cuti sat sebab bulan Ramadhan, tak elok melagha. Beliau juga menumpangkan beberapa barang beliau yang agak berat dekat I dengan harapan nanti I balik Malaysia I bawak balik barang2 dia hahaha. Pe lagi, 1 kg RM50 ok? ;p He has 1 tupperware of Malaysian coins, berat okay, ni dah selotape ketat2 punya, I pun malas nk bukak curik. Hehe. Ada jugak his marble mini Taj Mahal. Pun tak bukak lagi. Tengok lah if I rajin I godek2 la barang dia ;p

Now he's already in Malaysia. Haish. It's the beginning of my long distance relationship. Haih, 2 years jugak nak kena survive before I go back to Malaysia for good. Hopefully la both of us can make it. Hopefully 2-2 rajin nak contact each other, trust each other, tak buat pasal to each other and tak carik lain jugak. I can only hope for the best. But knowing him, I know he'll do his best to keep this relationship jugak! :D

Maka dengan itu, I dengan tidak sengaja telah terjumpa gambar I zaman KMS, wahahaha, gmbar ni pernah tampal dekat card library KMS (cop pusat sumber spotted) found it in my handbag (handbag I memang cam magic, macam2 ada) time tengah lepak2 berbuka with him. So I terus kasi dia letak dalam his wallet. Hehehe. This is it ;


Tengok ar muka girlfriend anda sampai lebam eh. Jangan mimpi nak cari lain ;p I dah jampi gambar tu! Hahaha. And, distance is nothing lah. We survived Manipal-Bangalore relationship, so we'll survive this one jugak! :)

Till then, daaaa!

4 comments:

azar syazwan said...

mak ai, abes sume die story...Tupperware coins tuh mmg tkleh blah....malu disitu...hahaha....pengajaran jgn budget beg besar sume bole humban dlm tuh, seb baek tk yah bayar...huhuhu.....it is the starting of sumething new but not much...different distance same love story.....hehehehe.....i miss u much....keep thinking of u.....misi blek kali ini adalah ntuk merembat bb...nantikan!!!....i love u b~

IRA said...

haha dun worry tupperware coins u selamat lagi lol..

miss u tooooo tapi ade orang tgh membuta pastu tak jawab my call -_-"

Anonymous said...

U are very cute together.. If both of U married, your kids could be a model..(if they tall enough for sure)...
Syazwan: cepat2 kumpul duit, pinang Ira.. Kalau terlepas penat nk searching the other one..

IRA said...

thank you anonymous, thats very sweet! :)