Thursday, March 26, 2009

blogging dari rumah yeay!

after being away from home for more than 6 months, i'm finally home!!! i so love! this feeling is great! gosh the journey is so exhaustinggg sumpaaahhhhhhhh lepas ni MAS tlg la jgn mahal sgt i tak sanggup bersusah2 naik tiger airways lagiii kene transit kat singapore nk kene tuka terminal naik bus la skytrain la sambil kene angkut beg yg 20 kg tu tak campur kene tlg angkat beg denin ngan quro yg obviously terlebih2 kg hahahaha nk rush check-in air asia to KL pulak pergh mcm amazing race tapi kalau amazing race partner ngan denin comfirm2 last la kan!

to those yg bakal naik tiger airways tp blom penah naik, warning here, sempit nk mampos dlm tu, drinks and food satu haram tak bagi and jual obviously mahal la kan so demi untuk berjimat cermat, i siap bawak nasik goreng lagi bila dh tutup lampu sumerang dh tido flight attendant pun dh masuk cabin sume ape lagi jeng jeng jeng makan la nasik goreng buatan sendiri ahaha ape salahnye buat perangai kampung sekali sekale kan kan. and always be prepared with sweater sbb blanket mmg dorg tak bagi. ha pastu the flight lands at budget terminal and from the flight exit to baggage claim mak datuk jauh menyesal pakai high heels! oh lupekan, now im home :D :D :D safe and sound!!

changes. yes there are always changes. when i got back, sedih amat. my cats. :( remember atan, vivi and tiger? those are my 3 little cats. vivi went missing. atan dh kurus sgt sgt my mom ckp tunggu time nk mati jer waaa sedih kot? tiger is the only one yg stay healthy. paling sedih tgk atan kurus gila mcm chronic marasmus + chronic kwashiorkor. sian sgttttt :( :( :( hang in there atan, u'll get better in time!

and my 3 little sisters hv outgrown me! masing2 tinggi kot my mom ckp later when they grow up, i'll be the shortest in the family since i'm the only one yg petite and cute kann haha muntah but seriously, as a big sister now i terasa kerdil sbb my sisters dh sipi2 dgn my height yg tak seberapa ni. cis korang. sampai hatiiii!

oh ohhhhhh, my dad is sooo sweeeeeettt okaaayyyy! when i go upstairs, i tgk2 my IB result is hanging on my the wall, my dad framekannn! sweeeet kan kawan2? sgtla terharu thanks daddy i love u mwah mwahhh! and my mom is double sweet sebab masakkan ikan steam for me! lalalala~ it's like a tradition, everytime i come back, my mom will surely cook whatever i've requested ;p bessssttttttt i'm tired of my very own cooking it's so true my mom slalu ckp bila dah slalu masak mmg muak nk mkn makanan sendiri thanks mummmyyy i love u~!

balik, makan punya makan, borak punya borak, then i pengsan sbb penat gila kan tak tido the whole night. have to go out in the evening sbb nk bli contact lense solution bole plak tertinggal kannn! and yes it's been a while and i really rindu this placeeeee and i specifically means my place my hometown my dearest shah alam! i want to forget all about india coz malaysia and india mcm langit dgn bumi jauh panggang dari api ha ape tah lagi peribahasa nak pakai tak tau but the point is malaysia is a place to be walaupun nnti i hari2 complaint mcm cacing kepanasan tapi takpe, sanggup panas dari duduk india yg yucks yucks yucks!

and truth to be told, i sgt rindu lagu2 melayu and cerita2 melayu! like, seriously. though i never was a real big fan of both tapi bila dh lama tak dengar, u know la kan, rinduuuu seeeyyyy. so proud to be malaysian and proud to be a malay lalala~ apekah patriotic? coz excitement is still there. oh tomorrow my family nk pegi camping dkt bukit cerakah together with some other families but then i'm not going kot because cam malas lgpun i need to study for the upcoming exam kan haha alasan nak cemerlang je kan padahal malas nk tido semak2 i wanna sleep on my very own bed! tgkla if rajin i'll join them during the day tapi mlm balik la but then i'm planning to do some shopping ringan2 before shopping hardcore nanti ye la warming up dulu kan nnti kalau tak warming up duit terus lesap.

ok ok, now nk pegi tgk TV see if they have some interesting malay movies or series layan je AF ke raja lawak ke whatever janji melayu yes hidup melayu. enough of merepeking, will update more soon, maybe i should upload some photos kan? nnti la i camwhore dulu lama gila siot tak camwhore mcm dh takde nafsu nk camwhore mcm zaman dulu hahah esok lusa i camwhore la okay! daaa!

15 comments:

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...

kak ira dok shah alam seksyen brape?

Perempuan cerdas said...

jealousssssss. btw have fun k di malaysia. rindu =( susah nya nak jumpa kan?

N

Naxerul aka BoBo said...

enjoy la kat malaysia sementara boleh..nanti biler dah nak balik india, tulis la blog lagi pasal...

ooohhh im very excited to go back to incredible marvelous india..

k?

bye..hahahahahaha

IRA said...

ikiey : section 9, why?

nadd : takde makne nak jealous kau balik every 3 months kot. nak kene sepak keeee! hahah rinduu kau jugak!

bobo : never excited to go back to india hahah

Shahril Shuhairi said...

Tak ci balik awal!!..
Hoh..seksyen 9 dekat je tuh, jom arr kuar lepak mamak mlm bile2...
ker takleh kuar malam?? huhuhu...
nyway..enjoy cuti.

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...
This comment has been removed by the author.
elida hanan. said...

arrrrggghhhh...jelessss gilerrr dah balikk... kitorang jugak stuck kat sini lagi for god's sake exam ni macam tak nak habis pulakkk...

eh kite pun blk naik tiger nnt. ok ingat bawak food dgn sweater..

macam susah je kena tukar2 terminal with the bags and all....haihhh...

Shariful Fadzli said...

Salam, walla wei, selamat kembali ke tanah air...ko xegerate ke hape nih???? 6 bulan tak balik jadi cenggitu...aku yang tahun lepas tak balik maknanya kalo aku balik hujung tahun nie, dah dekat 2 tahun tak balik...perghhhhh,apakah yg bakal terjadi???tunggu dan lihat....miahahaha

btw, enjoy ah duk umah...jgn lupa study...keh keh keh. (^_^)y

IRA said...

shahril : ahahaha boleh boleh ;p

ikiey : ehh?balik msia keeee?? section 9 yg dkt ngan concorde and shah alam mall tu..

elida : awak lagi slalu balikkkk kannn ;p hehehe aah bawak je segala blanket nasik goreng ke nasik lemak ke janji takyah blanja beli anything in-flight mahalllll~ lepas smpai singapore awak balik naik air asia ke? nnti kene naik bus pegi terminal 2 pstu naik skytrain pg terminal 1..agak leceh laa! tak lama lagi cuti, have fun!

sho : ahahahahha ko jgn la perli akuuuu! kat kms aku 2 minggu tak balik pon dh demam2 ni kan 6 bulan so sesuai la kan hahahahahhaa cis! takpe, kau kental!

Lutfi Fadil said...

ha, balik smpai bile? aku balik bulan dpn

IRA said...

7th april or 10th april kot, tak decide lagi!

ad_nin said...

lalala...ko ni angkat bag aku pn mengungkit ke?...papepun ko mmg berjasa kat aku!!..hahaha..tp klw masuk mamzing race xdelaa last place kot..cesss!!!...
nway thanks ira sayang!!!...

IRA said...

denin : aahahahha berjasa kannnn? ;p kalo tak mesti ko kne bayar lebihhhh hehehehe tkpe nnti blanje aku mkn utk balas jasa ok hahaa

sRuGgle!! said...

>i'm tired of my very own cooking it's so true my mom slalu ckp bila dah slalu masak mmg muak nk mkn makanan sendiri thanks mummmyyy i love u~<

yer ker ko masak sampai ko muak makan masakan ko..hahaha..cam sukar dipercayaai jer..hoho..lalala

IRA said...

weh, betul lah. muak. sbb recpe same je hahaha.