Thursday, March 19, 2009

smile is supposed to be infectious

bengang tak bila kau senyum kat orang, orang tu buat bodo atau buat muka? turn off kan? tak kira la kau sapa, mak orang ke, kakak jual kuih apam ke, kakak senior ke, atau makcik sapu sampah ke, luak sangat ke nak balas senyum orang? bukannye setiap kali senyum setiap kali tu kau luak seringgit, seposen pun tak luak. tapi i sgt tak paham kenape orang mcm ni wujud.

aku ni bukanlah suka sangat nak please orang. tapi dah nature aku suka senyum lagi2 kalau orang tu aku kenal, or maybe tak tau name etc etc tapi cam tau la orang tu neighbour ke, makcik library ke atau budak sama tempat blajar. tapi kan aku tension betul kalau aku baik hati senyum, kau buat2 tak nampak atau buat muka mintak penampar. ei, apakah? takde orang ajar kau cara nak senyum eh?

tau tak senyum tu sedekah? (tlg jangan ckp korang tak pnah dengar ayat popular sepanjang zaman ni) dahla kau tak suka menderma, senyum pun nak lokek ke? with each smile that u give, orang akan rasa selesa nak kawan dengan kau, isn't it a good thing? daripada kau buat muka mintak penampar tu, lama2 if u make it as a habit, orang lain pun takut nak berkawan dengan kau.

ah malas nk tulis panjang2. korang ada otak, kau pikir la sendiri. when i say that smile is supposed to be infectious, yes i mean it. sebab bila kita senyum kat orang, orang senyum balik kat kita, infectious kan? to those yg tak senyum balik, maybe immunity level kau tinggi that u don't get infected with my smile. okay, totally mengarut. mood malam ni sengal2 and senget2 sikit, not really in a good mood. gotta catch my beauty sleep.

p/s : aku pun boleh buat muka mintak penampar, even better than u. try me. hoho.

8 comments:

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...

bakpo maroh2 neh?

ikiey senyum neh...

=)

comel tak?

slacker (nama ni sbb sy pmalas) said...

uihh...betol2...kekdg kita senyum kn..even bkn kawan pun kannn...but still taula muka..tau lah nama..juz dat JARANG ckp je pon..boleh dia buat tatau..or trus pandang tempat lain..

sampai aku rasa..

'eh..dia tak nmpak ke?'

mereka rasa senyuman mereka2 ini sangat mahal..juz take it dat way okay?haha =p

n aku blaja i thng..kalo jmp org yg sama again,buat pandang tmpt lain..or buat muka 1000x nk kene lempang..

nadd said...

hahahha aku tau muka nak mintak penampar kau. serious mcm siot. haha eleh kau tu lupa ke kau dulu muka snobbish gila?

N

IRA said...

ikiey : comel comel! senyum selalu k! :D

nadia : kannnnn...aku pun dh identify dh sape yg suke buat muke mintak penampar! ehehe

nadd : ahahahaha bongok! muka aku la kan snobbishhh..cisss..

raihan said...

haaaaa kita pon x suka!! senyum pon susah rupanya dia org ni. dh lh x comel, x nk senyum, hisshh. kita dh lh comel kn ira, senyum selalu, mmg bagus. HAHAHAHA :p

IRA said...

raihan, suke btul perasan comel! ;p

Shahril Shuhairi said...

Alaa... syian Ira tak kene senyum. Meh shahril nyanyi lagu senyum sket kat Ira eh (termasuk pembaca2 lain skali la..kang korang jeles plak)..huhu.

Senyum seindah suria
yang membawa cahya
senyumlah dari hati
dunia mu berseri
senyum umpama titian
dalam kehidupan
kau tersenyum...
ku tersenyum...
kemesraan menguntum

Senyum...
kepada semua...
senyuman mu..amatlah berharga
Senyum...membahagiakan
dengan senyuman
terjalinlah ikatan.

haaa...kan korang dah tersenyum2 tu.. alalalaaa. :)

IRA said...

eheheh shahril, bagus bagus. nnti bole nyanyi sket kat orang yg tak suke sgt senyum ;p