Saturday, June 13, 2009

ayah pin

weh korang, 9 jam shopping hari ni. kerugian tak payah cerita, sama macam beli tanah pusaka nenek kau campur beli bangunan 10 tingkat dekat kl. okay tentulah itu haiperbola je kan, tapi u can imagine kerugian poket beserta duit dalam vijaya bank atm. pergh duit mengalir deras lagi deras daripada air hujan lebat yang dah campur dengan air kencing manusia + anjing + lembu dan rakan2 mereka bile bangalore di landa musim tengkujuh.

tapi sebenarnye nak ckp, TAK KESAH PONNNNN! :) sebab i am totally gembire bila dapat belanjakan banyak2 duit and dapat barang2 yg sangat2 di adore in return, sama gembira macam ibu yang dapat baby comel secomel snow white campur muke ira banyak2 sket awww.

and i brought home new items to be added in my lipglosses&lipsticks collection. 2 new lipsticks. bila balik bukak nak try balik, rupenye the salesperson gave me the wrong shade. cis! memula cam bengang ah lepas tu bila try the new shade, pergh cantik pulak! camanekahhhh? memula ingat nak pegi balik esok and tukar the shade, tapi sebab macam cantik, rasa macam nak pegi just untuk beli the shade yang i tak dapat tu. boleh kan boleh kan? weh, duit boleh di cari (tak payah cari sebab ehemehem bagi every month untuk perbelanjaan di bangalore) tapi kegembiraan tu lebih bermakna dari duit. i think i'm gonna get myself the lipstick i intended to buy earlier, and keep these 2 shades senyap2 in my ever-so-bulging make-up bag. tapi keputusan ni belum muktamad, but akan diteliti sebelum tidur karang. tapi hati kata kegembiraan adalah hak milik setiap insan, maka apa yang lebih penting adalah kepuasan diri dan kegembiraan yang sejati. weh, hati boleh dipercayai kan? kan kan?

and walaupun tadi dah sakit2 pinggang shopping sampai 9 jam, i still have some unsettled business in mng. aku dah agak dahhhh!!!! menyesal tak beli je dari awal! i'm madly in love with this one top, harga not to be mentioned tapi yang penting lebih daripada 4 keping duit kertas diperlukan so sebab tu tadi macam nak beli ke tak nak nak beli ke tak nak. sebab sebenarnya keluar nak cari benda lain kan tapi i end up buying SEVERAL other things yang bernilai tanah pusaka nenek kau campur bangunan 10 tingkat dekat kl. and balik rumah tanpa membeli barang yang telah diniatkan untuk dibeli. damn.

tadi lepas keluar mng pegi jalan2 habiskan sisa2 duit beli barang2 lain lepas tu siap dah makan minum melayan perut yang tak berapa besar, tetiba cam tekad nekad dan yakin untuk pegi balik mng untuk mencapai kebahagiaan dan kegembiraan sejati. tapi malangnya kegembiraan sejati bukan milik i pada malam ni sebab mng dah turunkan pintu besi tu sampai separuh tapi walaupun begitu hati masih kental kata ala mesti boleh masuk punya cakaplah nak amek baju and terus bayar tak perlu try2 sbb dah penat try tadi tapi pak guard tak bagi masuk jugak huaaa.

hari ni kegembiraan sejati gagal dicapai. TAPIIII - esok masih ada. and seperti yang telah diperkatakan, kegembiraan adalah hak milik setiap insan, maka dengan itu dear mng, esok kita settlekan semua persengketaan di antara kita okay! i promise i'll give u the money and u can give me my happiness.

eh little dinosour tuduh i kata i ni impulsive buyer. weh, mana ada! kalau impulsive buyer mesti i dah beli time tu jugak tapi mana ada kan kan kan. siap dah pegi kedai lain habiskan sisa2 duit, siap dah makan2 kasi perut happy, siap dah basah2 sebab otw balik dalam auto hujan lebat, siap dah mandi and shampoo rambut, siap dah makan mee sup yang izz masak, siap dah golek2 atas katil, esok baru nak pegi beli. ha, that's not impulsive so jgn tuduh2 i. tak baik okay! ;p

by the way, sekarang lagi satu persengketaan dengan lipstick ni. camane ha? wah, persengketaan demi persengketaan. hish, takpe2, kegembiraan adalah hak milik setiap insan, itulah prinsip hidup i pada hari ini, hari esok dan hari2 yang bakal mendatang.

p/s : duit tak mampu memberi kebahagiaan, tapi duit mampu membeli kebahagiaan. maknanya duit yang duduk senyap2 di bank tak mampu buat anda tersenyum, tapi duit yang telah digunakan untuk membeli barang2 kegemaran anda pasti akan membuat anda tersenyum sehingga esok pagi. wakakakak. ajaran sesat siot. dah dah, kau tak payah nak ikut lepas tu kata ni ajaran sesat daripada ira. tak pepasal aku setaraf dengan ayah pin pulak nanti!

8 comments:

seyraxo. said...

OMG. i really miss shopping without really counting my money hahahahaha.

if u suka just get both lipsticks la dey. senang cerita. ;p

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu dtg kenduri kt blog gua beb..
FOLLOW skali pun xpa kasi meriah..

Jom lepak sana..

kikolala said...

omg nak shopping jugak!!! ira balik msia nnti ajar aku makeup. hahahah

Dalila Husni said...

hahahahaha

series la, dah lama tak shopping gile2 tak hengat cam ni.now ni sengkek memanjang.haishh

nadd said...

hahhaha setuju! duit kat bank x membawa kebahagiaan! perlu shopping! habis bulan ni aku belanja byk duit beli handbag jasper conran. designer terus wehhhhh. gila miskin.

N

azar syazwan said...

tak tuduh la intan...tue hakikat yg jujur lg ikhlas =p...ble kebahagian jd hak milik setiap insan selepas membeli bak membeli harta pusaka nenek moyang campur bangunan 10 tingkat kt kl, tue namenye shopaholic sejati...ekekeke...kan kan kan ...tp ble dah patah balek n bertempur dgn pak guard mng yg dah nk tutup kedai, tue impulsive buyer sejati...indifinitely.....heeee....nk wat ar sequel movie shopaholic, 'a story of shopaholic's bf' hehehehe

IRA said...

seyra : i bought 2 lipsticks..tp 1 lipstick yg die bg tu salah shade..tp shade tu lawa plak..tu yg igt cam nk amek je 2-2 lipstick yg mmg dh beli..and beli lg 1 yg die tak bg tu..so 3 la in total ;p

fdaus : baek!

farah : ajar ape? make out? wakakakaka

IRA said...

dilos : kumpul duit lepas tu blanje tak hengat blk..it's like a cycle kan! ahaha

nadd : wahhhh takpe..kau bukan papa kedana sebarangan..tp papa kedana yg ade handbag jasper conran! wahahahah

azar : saje la tu nak jadi main..watpe cite psl shopaholic's bf..cite psl i sudeyh ;p haahhah