Friday, June 5, 2009

my husband and kids hoho

nak sambung pasal berangan. please don't bother to read kalau macam tak larat nak baca fantasi-fantasi i okay. of course, studying is better than reading my blog :)

my kids! wait, speaking about kids, i just had a class of mechanism of labor earlier this day! weh nak beranak bukan senang dowww! ingat teran nak beranak sama macam teran nak berak ke? memang tak ah weh! hari tu pun i saje2 pegi labor room lepas tu tercongok kat situ buat muke kental tak tahu malu sebab nk tunggu jugak orang beranak! and berkat muka tak malu i dengan baz, kitorang dapat tengok 1 normal delivery hari tu. normal tak normal, sakit tetap sakit. lepas baby dah kuar, kena plak tunggu placenta (uri2) tu keluar, mane boleh main tarik2 je placenta tu macam main tarik tali. lepas tu, damage dekat sekitar vagina tu boleh nampak dengan sangat jelas okay. hey i bukan nak cerita obscene ke apa tapi ni knowledge yang i think i should share with u people especially those of u yang have no idea about delivery. i sebagai perempuan rasa macam omggggg takut gila kot sebab macam lepas delivery tu vagina tu macam rabak je? ye, rabak. lepas tu the respective doctor kena jahit balik dekat vagina tu. shit serious macam jahit kain, macam dulu2 i jahit kain untuk buat batu seremban. weh kalau i jahit vagina orang tu macam jahit batu seremban tertutup la balik semua semua kan? whahaha wtf. ini inner joke. sapa yang paham diam2 sudah sapa tak paham, abaikan inner joke ini.

walaupun bukan i yang beranak, tapi tengok orang tu beranak tibe2 macam my pain receptor got stimulated so tibe2 rasa macam wahh takutnye nak beranak and tibe2 macam terus teringat mummy kat rumah! serious korang kena sayang mummy ibu amma emak mama ummi korang sampai mati hidup semula pun kena sayang gila2 jugak sebab diorang sanggup susah payah lahirkan korang. ha, tu tazkirah hari ni (hey, i pun reti bagi tazkirah okay, jgn pandang rendah dkt i okay!)

okay that's about it. doakan i jadi obstetrician okay? :) okay back to topic, my kids! or my future kids, to be precise. i nak 3 anak paling kurang, kalau terlebih tu rezeki la kan tapi kalau boleh tanak la ramai sangat nanti nak naik mpv pun tak muat takkan nk kena beli lori atau bus kot? lagipun mane boleh lawan cita2 denin yang nak 9 orang anak. nanti denin marah. tak boleh tak boleh.

ha my kids ni kan, dari kecik i nak ajar diorang art. er, tak, bukan i la yang ajar i reti ape tah psl art. i meant to say, i nak hantar diorang pegi blajar art. tak kesah la music ke, painting ke, dance ke, acting ke, poetry ke (mana tau i lahirkan usman awang jr ;p) whatever janji art. why? sebab i rasa art plays a big role in our life. i tak kata la kalau tak buta seni nnti pendek umur ke apa, tapi to me, seni ni boleh buat hidup seseorang tu lagi fun, bermakna, relax, dapat express apa yang tak terexpress through other things etc etc. to put it in simple words, seni ni maybe bukan satu keperluan, tapi seni dapat lengkapkan life seseorang. and kenapa nak hantar dari kecik? sebab kau tak boleh belajar seni dalam masa yang singkat. right? macam i, i sangat suka music, dance and acting to be frank. tapi i tak dapat good exposure on these things. as far as i remember, i start dance and acting since sekolah rendah, itu pun through kelab-kelab kebudayaan. so korang pun tau la kan, setakat kelab kebudayaan kat sekolah tu, kena la tunggu hari guru atau hari sukan atau sambutan hari raya untuk buat persembahan2 tu semua kan. so walaupun i start dari sekolah rendah, i still rasa tak cukup. and music, i love music for god's sake! tapi exposure i kepada music lagi lah lambat kecuali recorder, tapi i tak suke recorder. i paling suke guitar, tapi itu tu i start take up guitar class masa form 3, tak lama lepas tu dah kena pergi boarding school, lepas tu on and off je main guitar. so rasenye, kalau i dapat early exposure, mungkin tak macam ni. so that explains why.

next, i nak diorang join debate. i so love debate. nak jadi debater, confidence mesti mau mantap. and confidence tu sangat penting kot dalam hidup. kalau tahap confidence tinggi, u'll shine so bright no matter what. tapi kalau tahap confidence samar2, orang pun nampak kau samar2 la kan. and as a mom (cewah cewah), i mesti la nak my kids semua confident2 belaka kan! ha maka demi usaha menanam keyakinan yang tinggi pada anak2, i akan cube buat diorang suka debate and make them join the debate.

i nk jadi mummy yang sporting tapi tegas dengan my kids. i nak jadi mummy yang tolong make-upkan anak dia untuk school prom, and juga mummy yang marah anak dia kalau anak dia buat salah. ehh, time ni dah tua sangat kannn? ahahaha kenapa terus terberangan bila anak dah besar? tak tak, masa anak i kecik2 lagi, kalau yg boy i nak rambut die panjang sket lepas tu ada ekor kat rambut dia! waaa mesti macho hensem bergaya! kalau yang girl i nak belikan colorful accessories for her so that i leh buat tocang for her, boleh ikat rambut 2, boleh buat sanggul (erk that's too old for a kid hahah) and macam2. wah comelnye babybaby i!

eh dah la, cukup berangan tuk malam ni. weh lately i banyak cakap mengarut2 kan. hey biarlah, blog memang tempat untuk mengarut pun kan! yes esok saturday takde class! okay la i need my beauty sleep, mau tido sampai tengahari, takpe kan? ala takpe tido sampai tengahari sementara takde laki and anak2. wahahaha. dah ah ira, kau ni mengarut tak sudah! okay nite2~!

3 comments:

nadd said...

hahhahah aku punnnn. nak wehh.

N

azar syazwan said...

jom...hehe...

arxar said...

hahahaha..
funny la kak.
tp its a good plan..