Thursday, June 4, 2009

jom kite main kawin2.

malam ni rasa agak relax la maybe sebab tkde assignments yang perlu disiapkan. seronok. tibe-tibe rase mcm esok hari sabtu plak kan, relax satu macam. ceyh agak2 la kan sabtu. pdhal esok baru jumaat. pagi ada clinical O&G smpai tengahari. tu dah cukup kasi pusing kepale i okay! petang jumaat i lagi depresi sebab ade class teori clinical subjects, 4 subjects stret amek kau! 2 subjects terakhir memang i akan termenung pandang doctor tu bersyarah berhujah menumpahkan segala ilmu-ilmu di dada beliau sambil er - sambil termenung je. hey, that's better than tido tersengguk2 right? (ha ni pasti ade yang terasa wahahahahahahahahahaha)

tiba-tiba (ceh, semua pun tiba-tiba kan, tipu betul!) mood malam ni rasa macam nak berangan. ahaha tak! padahal i berangan tiap2 malam cume malam ni je rase nk write it all out kan. bukan berangan benda bukan2 astaghfirullahalazimmmm! ni berangan pasal future yang still full of mystery. ceh macam misteri nusantara pulak kan.

lately bila bukak facebook, gmbar kawan i kawin bersepah2. pergh. adekah sekarang ni memang trend kawin awal? atau sebenarnye tkde la awal pun tapi i je rasa diorang kawin awal sebab i ni yang kawin lambat? er? ade a friend of mine, same age, siap letak gmbar ultrasound her very own unborn baby in facebook! wah, gile lah padahal dulu sama2 ponteng sekolah lepas tu berfoya-foya dekat sunway pyramid dengan pakai baju sukan sekolah and track suit serious comot tapi tak kire jugak sebab time tu rase jadi nakal and comot adalah perkara paling cool dalam alam semesta. yes it was. hahaha. and now she's becoming a mother!

okay, i still belajar. baru 2nd year for god's sakeeee 2nd year baruuuuu! most of my friends are in their final year now, in fact ramai jugak yang dah start keje and ade yang dah berkira2 nak sambung master wtf wtf. i jangankan master, nak dapat degree pun lg 4 tahun paling kurang.

okay sebenarnye nak berangan kan, tiba2 plak terkenang nasib, apekah! hahahaa. okay everybody has a thing about wedding right! me too! tak salah berangan walaupun berangan lebih2 melampau2 kononnye kau bakal kawin dengan donald trump yang kaya raya tu kan. name pun berangan, sedangkan mat jenin boleh berangan atas pokok, ape lagi ira yang tengah golek2 atas katil. yes jom join i berangan.

wedding - once in a lifetime. unless kau dah pasang niat nak kawin 4-5 kali tu memang murni gile lah niat kau kan. erk note that i may sound materialistic wahahaha but wtf girls are all like that kalau tak maybe kau bukan perempuan sejati kot ahahaa. dulu2 (in fact sampai sekarang) i rase kawin ni best sebab dapat pakai baju kawin yang cantik. okay kesian husband i kan rasa terbiar sebab i lagi pentingkan baju kawin daripada die hahaha sorry darling ;p u know u love me kan, eh, u know i love u! so i rase la kan, i will get excited the most bile nak pilih my wedding gown! i pasti akan pilih wedding gown yang paling cun melecun menawan kalbu yang bile dah pakai rase tanak cabut smpai rase nk tido dengan wedding gown tu! tapi kite orang melayu kan, mane ade pakai gown2 ni kan mase kawin. sigh. standard baju kawin melayu mesti ala2 baju kebaya kain songket camtu kan tapi cun jugak cume just rase nak jugak pakai wedding gown yg kembang2 macam cinderella tu! bole la bole la bole laaaaaaaaaa!

next, mcm biase la, photographer mesti mau yg mantap. setakat pakai camera 7.1 mega pixel tanak ah weiiii. kate nak buat album kawin kan, ha, i nak pakai macam2 jenis baju kawin untuk photoshoot. tak kire la baju kawin orang jawa ke, korea ke cina ke africa ke kadazan ke penan ke jakun ke, tak kesah, semua nak! nak buat album kawin yang tebal besar tu nnti dah kawin boleh bawak album satu gabak tu suro sedara mara tengok time kite melawat diorang. wahahahaa. suro! and gmbar kawin sume tanak la posing control cun atau handsome sebab kite tak perlu nak control2 semua ni kan sebab we're born with it so ape kate kite pose rock2 sket baru arr macam rockstar kawin kan! ha! itu memang stylo!

lepas tu honeymoon. ha, ni banyak pakai duit ni tapi tak kire, i'll leave it to u honey :) hahahahahaha honeymoon part 1 mesti la bora-bora island tak kire tak kire nak pegi jugak kalau tak i mogok tanak masak tanak pegi keje tanak buat pape langsung ha padan muke hahahah memang takde sape nak kawin ngan aku la kan kalau buat perangai camni ;p tapi bora-bora is so irresistable u mesti nak bawak i pegi sane kan sayang kan kan kan! i know u will ;p ;p ;p okay, tu part 1. lepas dah sengkek and makan nasik dengan kicap selama sebulan (dan dan sebulan je kan), kite plan our honeymoon part 2, part 3, part 4 dan seterusnye, k sayang k? please jangan bawak i honeymoon dekat port dickson atau genting highland. i dah pegi berjuta kali so kalau u surprise i la konon for our honeymoon sekali tengok2 dekat port dickson memang i merajuk 10 tahun okay!

i rase my entry dah cukup panjang kot ala tapi tak cerita lagi pasal me and my kids! that's the best part of it kot wahahaha belum pape dah ade sifat keibuan nih ha i rase i memang calon ibu yang baik nie! pergh ni kalau anak i bace balik ape yg mummy die tulis mesti die cam ya rabbi camni ke mak aku dulu2 ahahaha dah dah, esok malam i sambung psl me and my kids okay! :D :D :D

6 comments:

ad_nin said...

sape laa yg tido sengguk2 tu ira?...hahaha...ko ni sempat lg laa kn...cesss!!!...tak yah honeymoon bora-bora..honeymoon kt malpe sudeyyy!!!

IRA said...

kau la honeymoon kat udupi! hahahahaha yg sengguk2 tu ade la sorang budak tuuu..sengguk2 time surgery wahahahahahahaha

azar syazwan said...

wah....wah...wah lg skali....baju mantap? check....kamera mantap?check...rock star wed? check...bora2? check...walawei, bagi list detail tue!!...ya tuhanku, berkepok2 kan la duit aku dlm bank tue...amin

IRA said...

kepok tak kepok, tak kire!

Anonymous said...

ira..bile ko ckp pasal anak2 ni kan..
aku wonder la..ape la anak denin pikir kalu die tau kisah2 sejarah mak die ngeh2..tp klau ko aku rase boleh la anak ko nk proud dgn ko.... pasal kt DS kms, dlm lecture ish2..
lg satu..kalu mkn nasi dgn kicap satu bulan nk g honeymoon part 2 plak aku rase mcm tk sempat je..takut ko dh tk larat dh nk gerak (pregnat la katekan) ko pg honeymoon part 2 kat OPD OBG la ape lagi!!....HUHUHUHU...

-nonie-

IRA said...

oii nonie cptnye aku pregnant wahahahahah nnti2 ar dulu kot kasi aku honeymoon puas2 dulu wahahahahaha

weh, denin ramai anak kayyy..SEMBILAN! tu impian n cita2 denin wahahahaha